Effektiv produksjon

KvintBlendex’ produksjon er tett på kunden, har høyteknologisk utstyr og dyktige medarbeidere.

Det er uvanlig at en leverandør av solskjerming både produserer innvendige og utvendige produkter. Men det gjør vi i KvintBlendex. Og det gir kunden en rekke fordeler.

"For det første kan vi gi råd om helhetsløsninger. Den praktiske prosessen blir også lettere når vi kan levere alle typer av produkter. Endelig har vi få mellomledd, slik at produksjonen er tett på kunden. Det betyr at kunden får et bedre produkt," sier KvintBlendex’ daglige leder Danny Andersen.

Spesialutstyr

Våre medarbeiderne i produksjonen er utdannet i ingeniørvitenskap, produksjon og it. Maskiner og utstyr er i toppklasse. En korrekt utskjæring av de forskjellige slags vev til rullegardiner og screen krever hver deres utstyr og teknisk knowhow. 

"Vi behandler forskjellige tekstiler på den helt riktige måten, og vårt skjæreutstyr er det beste man kan få", understreker Danny Andersen.

En av knivene er en presisjonskniv som presser seg ned i materialer av glassfiber. Kniven lukker på den måten kantene slik at de ikke fliser. En annen teknikk er ultralydskjæringen som vibrerer 50.000 ganger i sekundet. Skjæringen smelter og forsegler kantene på polyesterdukene. Begge teknikkene gir en høy kvalitet i det ferdige produktet.

Kontroll og forbedring

Vi utfører jevnligt kvalitetskontroll og de tekniske eksperter og produksjonsmedarbeidere er alltid oppmerksomme på hvor det kan gjøres forbedringer – enten det gjelder produktet, logistikken, pakkingen eller transporten.

"Før vi fikk egen produksjon, var KvintBlendex jo kunde hos andre produsenter. Derfor vet vi hvor skoen kan trykke – også i de små detaljene – og vi utfører effektiviseringer i alle ledd. Det betyr at vi kan levere akkurat det produktet som oppfyller kundens kvalitetskrav", sier Danny Andersen.

Fakta

Utover administrasjon, produksjonspersonale og syere med forskjellige spesialkompetanser omfatter staben på fabrikken i Baltikum også seks ingeniører og tre it-eksperter, i alt 75 ansatte.