Gjerdrum Bo- og Behandlingssenter

Byggherre: Gjerdrum Kommune
Entreprenør: Agathon Borgon AS
Arkitekt: MAP arkitekter AS.   Interiørarkitekt: Innom Interiørarkitekter 
Produkter: 66 stk. utvendige Zip screens inkl. automatisk styring. Gardiner, liftgardiner, plisségardiner og gardinskinner til hele bygget. Tekstildesign fra Svensson: Twin og Kiri. Tekstildesign fra Création Baumann; Campanella og Corso UN
Levering: 2016


Gardinene gir forskjellige uttrykk i rommene

Virksomhetsleder Bjørn Erik Sørli, Helse, Rehabilitering og Omsorg, Gjerdrum Kommune forteller om den valgte solavskjerming:

”Det var fra prosjektets side kun planlagt utvendig solavskjerming, og vi er glade for at de utvendige screens betjenes manuelt slik at vi utelukkende kan styre dem selv. Det er også viktig at solavskjermingen dekker hele vinduet og dermed skjermer for innsyn. Spesielt gjelder dette tjenester for psykisk helse.”

”Det var ikke bestilt gardiner i anbudet, men vi valgte å bruke en interiørkonsulent som kom opp med et par forslag på forskjellige typer gardiner til oss.  Etter en vurdering valgte vi å gå til innkjøp av gardiner til hele det nye sykehjemmet. Dette for å skape en estetikk og varme i lokalene, men også for å kunne dra for på solrike dager. Ikke alle vinduer har den utvendige solavskjerming, og gardiner var da viktig. Gardinene skulle også være passe transparente for å kunne dekke behovet om både innsyn og mulighet for utsyn. Endelig skulle tekstilene også oppfylle kravene for brann.”

 ”Vi syns gardinene er veldig fine. De gir rommene en annen varme og et annet utrykk en tidligere. Vi har vekslet på type gardin for å få forskjellige utrykk, og det har gitt en god effekt. De utvendige screens er praktiske å bruke og sammen med gardinene gir de god solavskjerming på de mest solrike dagene.”

”Det var veldig fint å samarbeide med KvintBlendex, som både ga god veiledning og i tillegg gode priser.”

Foto: Bjørn Sørheim