Rosenholm Campus, Oslo

Interiørarkitekt: Krohn Ark 
Produkter: Gardiner til fellesarealer, kantine og møtesenter. Brands: Carlucci, design Flamingo, mørkegrå gardiner fra JAB, design Mike, mønstrete gardiner fra Svensson, design Kontur, transparente gardiner fra Almedahls, design Shade, velurgardiner fra Designers Guild, design Trentino samt invendige screens til specielle vinduer.   Levering: 2019
 

Gardinene gir varme og bedre akustikk

Rosenholm Campus er det største arbeidsstedet på sydsiden av Oslo. Bygget er et kontorhotell, som har nesten hundre leietakere innenfor bland annet bank og finans, bygg og anlegg, handel, helse og kommunikasjon.

Rosenholm Campus er IBM sitt gamle hovedkontor fra 1986 og er innrettet til kontorhotell av Krohn Ark, som ofte bruker tekstiler som et virkemiddel for konsept og akustikk i deres interiører. KvintBlendex har levert gardiner til møtesenter, kantine og fellesarealer.

”Kundens ønske og behov var å gjøre rommene lunere, da en del av dem ligger langt inne i bygget og er uten dagslys. Men det var også et krav å forbedre akustikken i rommene,” forteller partner og interiørarkitekt Helle Jonson, Krohn Ark, som valgte forskjellige design og tekstiltyper til rommene – fra de lette transparente til den tunge velur og både mønstrete og ensfargede gardiner: Flamingo fra Carluzzi, Mike fra JAB, Kontur fra Svensson, Shade fra Almedahls og Trentino fra Designers Guild.

”De valgte tekstilene passet perfekt til fargekonseptet, som allerede var satt for bygget,” siger Helle Jonson og fortsetter:

”Interiørkonseptet ble basert på en kontrast mellom det grønne miljøet som omgir bygget, skog og landlige omgivelser, og det urbane man finner i byen. Det skulle lages en liten ”by” på landet, og alle fasiliteter og servicetilbud skulle være tilgjengelig på samme lokasjon. Konseptet har et lyst og et mørkt fargekonsept. Møteromsenteret ligger i den mørke delen. Alle flater er i mørke overflater med innspill av grønntoner og tre.”