En liten grønn brikke

Hos KvintBlendex, som er en del av internasjonale Fischer Group, er vi en liten brikke i det enorme grønne puslespillet. Heldigvis har vi, gjennom mange års erfaring, lagt flere viktige brikker.

Vi vet at det ikke er nok med løsninger som kun fokuserer på gjenbruk, resirkulering og oppsirkulering når vi produserer gardiner og solskjerming. Derfor tenker vi bærekraft i et større bilde, som omfatter både sosiale, økonomiske og miljømessige aspekter. Det er en prosess, og vi blir stadig klokere på hvordan vi kan forbedre oss, enten det gjelder våre ansattes velferd, produksjon eller holdbare materialer med lang levetid.

 

Når vi gir råd er det grønne aspektet umulig å overse, både i vår egen verdikjede og i løsninger for innvendig og utvendig solskjerming for private og profesjonelle kunder.

Vår industri har nemlig en effekt på verden rundt oss som vi tar ekstremt alvorlig. Bare som et eksempel ut av mange, er utvendig solskjerming den mest energieffektive skjermingen, som med den riktige styringen kan optimalisere inneklimaet og energiforbruket til en hel bygning i ett og samme system.

 

Derfor holder vi øynene åpne for nye teknologier, samarbeid og standarder, og fortsetter å utvikle oss, slik at vi kan legge flere viktige brikker som representanter for håndverket vårt.

INITIATIV VI JOBBER MED:

•    Vi har EPD’er (miljøvaredeklarasjon) for følgende produkter: screens, rullegardiner, mørkleggingssystemer, fallarmsmarkiser og markisoletter. Vi jobber fortsatt med å få sertifisert de siste produktene i vårt sortiment.

 

•    Vi produserer sentralt fra egen fabrikk i Litauen, noe som betyr kontroll over hele forsyningskjeden og redusert CO₂-utslipp fra transport, takket være optimalisert logistikk og en strategisk plassering i forhold til bedrifter i hele Norden.

•    Vi satser generelt digitalt når det kommer til blant annet markedsføring, ordresystem, e-publikasjoner og lignende.

 

•    Vi hoster nettsidene våre i samarbeid med partnere, hvor hele det digitale universet og servere er migrert over i et miljø med fokus på bærekraft: web på grønn energi.

 

•    Vi har egne el-ladere på eiendommen, og vi er godt i gang med å transformere en stor del av bilparken vår over på elektriske modeller.