STILLING

Gardiner i resirkulerte materialer til ny kunstinstallasjon.

0 / 0

Hvor: Stilling Studio, København 
Kurator: Nadia Olive Schnack 
Produkter: Kurage Casual Light, In the Dark & Smooth Dense 
Levering: 2024
Fotograf: Line Thit Klein for Stilling
Videofotograf: Johanna Christensen  

KREATIVE LØSNINGER UTE OG INNE

Hvert år i juni får designfestivalen 3daysofdesign internasjonal oppmerksomhet. I tre dager fylles Københavns gater med pressefolk, innkjøpere og designentusiaster som kommer for å oppleve 3daysofdesign og la seg inspirere av dansk design.

I 2024 hadde våre søsterselskaper Fischer og Kurage gleden av å levere gardiner til Stilling i deres showroom i Bredgade 22. Stilling har spesialisert seg på nytenkende design av gardinstenger. På denne utstillingen leverte vi Kurage-stoffgardiner som ble vist både ute og inne. Det var gardiner i alle størrelser og fasonger.


"I porten utenfor lokalet ble det hengt opp gardiner med asymmetriske snitt, og inne ble gardinene brukt til å dele inn rom i flere mindre rom. To gardiner ble for eksempel til en lang gang, mens andre gardiner fylte en hel bakvegg og noen svevde fritt i 130 cm høyde," forteller salgsdirektør hos Fischer, Anders Back Christensen.

Men den mest krevende delen av installasjonen var likevel å få gardiner til å sitte pent på de spesielle gardinstengene som buktet seg vertikalt opp og ned under taket. Vi fant en løsning som både var kreativ og holdbar.


"Vi jobbet mot tyngdekraften. For å forhindre at gardinstoffet falt ned i bunnen av gardinstangen, monterte vi gardinstoppere i stangen med 15 cm mellomrom. Vi satte så seilringer i gardinstoffet og festet ringene til stopperne med strips," forteller Anders Back Christensen.

GJENBRUKTE MATERIALER OG KONTRASTFULLE FARGER

Tekstilenes materialesammensetning og farger måtte også tas hensyn til. Kunstinstallasjonen, "Colours and Crafts", var initiert av Stilling. De er kjent for å benytte gardinstenger av resirkulert aluminium. Kuratoren var ingen ringere enn den fargeglade innredningseksperten og designeren Nadia Oliva Schnack. Valget av Kurage-gardiner var naturlig.

Eieren av PR-byrået Réplique, Jakob Hundborg, fikk ideen til utstillingen. Han forteller: "Vi har håndplukket de merkene vi ønsket å samarbeide med i denne utstillingen. Fischer er en stor og veldig profesjonell bedrift. Vi visste at de kunne levere den teknisk krevende løsningen som vi ønsket. Kurage har jo de lekreste gardinstoffene som finnes i mange vakre farger. Materialene de bruker er også resirkulerte og resirkulerbare. Så det var lett å velge Kurage-gardiner."

Alt for lenge har gardiner og gardinstenger vært noe som bare skulle matche fargen på veggen eller stoffet på sofaen.

GARDINERNE I FOKUS

Foruten Kurage var flere danske merker representert på utstillingen. SkLO med sine håndlagde glasslamper, Ege med sine eksklusive tepper og Gurli Elbækgaard med sin hånddreide unika-keramikk. 

Målet var å utfordre folks forestilling om hva som kan være fokuspunkt i boliginnredningen i dag.

Jakob Hundborg forteller: " Alt for lenge har gardiner og gardinstenger vært noe som bare skulle matche fargen på veggen eller stoffet på sofaen. På utstillingen viser vi hvordan du kan la gardinet og gardinstangen innta hovedrollen i interiøret. På utstillingen 'Colours and Crafts'- fikk gardinstangen og gardinet virkelig lov til å innta hovedrollen i innredningen," sier han og utdyper:

"På utstillingen kunne man se iøynefallende og kontrastfylte fargesammensetninger og gardinstenger som bukter seg langs taket. Vi brukte spennende detaljer som endeknapper, som har vært umoderne i mange år. Endeknappene var med på å gi gardinet en meget fin avslutning," sier Jakob Hundborg og konkluderer:


"Det var fantastisk å se lyset i øynene på de besøkende. Jeg tror virkelig at folk gikk derfra med hodene fulle av nye og spennende innredningsideer."

Foruten Bredgade 22 kunne man under 3daysofdesign også oppleve våre gardinløsninger hos &Tradition i Kronprinsessegade, Hay House i Østergade 61, Normann Copenhagen i Niels Hemmingsens Gade og VERPAN i Møntergade.

 

 

PRODUKTER I DENNE LØSNINGEN

Vil du bli kontaktet av en rådgiver?

Om du er privat eller profesjonell, vil vi alltid gjerne ta en uforpliktende prat om ditt prosjekt. Fyll ut skjemaet under og vi kommer tilbake til deg så snart som mulig. Ellers er du alltid velkommen til å ringe til oss på 2300 5150.

SE FLERE CASER