GLOBAL SHADING DAY 2024

Den 21. mars feirer vi vårsolen, men mer enn noen gang før er vi også oppmerksomme på risikoen ved den. Dette skjer for å markere og skape oppmerksomhet om viktigheten av ikke minst utvendig solskjerming i de kommende tiårene. Solskjerming er nemlig et av de viktige våpnene mot klimaendringene og overoppheting av våre hus, og bidrar vesentlig til et bedre inneklima.

Mars 2024

Solskjerming har blitt stadig viktigere for å beskytte bygninger mot overoppheting og i kampen mot global oppvarming, ettersom vi vet at skjerming reduserer bruken av energikrevende klimaanlegg. Derfor fortsetter vi å appellere for ekstra oppmerksomhet på solskjerming i tett samarbeid med paraplyorganisasjonen for den europeiske solskjermingsindustrien, ES-SO.

 

En vitenskapelig undersøkelse utført av Guidehouse har vist at solskjerming kan redusere CO2-utslippene med opptil 100 millioner tonn og spare opptil 285 milliarder euro.

Dette betyr potensielt energibesparelser på opptil 60% på kjøling frem mot 2050. Bygninger er fortsatt de største energi-forbrukerne i Europa, og står for 40% av energiforbruket og 36% av drivhusgassutslippene

 

Hvis vi ikke gjør noe, anslås det at antallet bygninger som krever aircondition vil øke med 60% innen 2050 som følge av klimaendringene og hetebølgene.

Vil du bli kontaktet av en rådgiver?

Om du er privat eller profesjonell, vil vi alltid gjerne ta en uforpliktende prat om ditt prosjekt. Fyll ut skjemaet under og vi kommer tilbake til deg så snart som mulig. Ellers er du alltid velkommen til å ringe til oss på 2300 5150.