TENK BÆREKRAFTIG MED UTVENDIG SOLSKJERMING

Januar 2022

I Skandinavia er vi kjent for vår minimalistiske arkitektur. Den omfatter ofte store glassflater som kan gi betydelige utfordringer med energibruk og inneklima. Utvidet bruk av utvendig solskjerming blir derfor avgjørende, da det er den mest energieffektive formen for solskjerming og som gir gode effekter i forhold til inneklima, velvære og økonomi.


De store glassflatene betyr derfor også at man heller ikke fremover kommer utenom solskjerming som er montert på utsiden av bygget.


Det er fordi det ubetinget er den mest energieffektive formen for solskjerming, som har vesentlige, gode effekter i forhold til både økonomi, inneklima og velværet til medarbeiderne eller beboerne.

 

TA UTVENDIG SOLSKJERMING MED I PLANLEGGINGEN FRA BEGYNNELSEN

Det er lurt å ta med utvendig solskjerming i planen fra starten av et prosjekt. 

Med tanke på estetikk, innredning, blending for solen og varmereduksjon i rommet har innvendig solskjerming absolutt sine fordeler.

Hvis vi for alvor skal oppnå forbedringer i forhold til inneklima, miljø og grønnere bygg, er utvendig solskjerming den klart beste løsningen. Det forhindrer at bygget overopphetes og at varmen ikke slipper inn, sier Ejvind Larsen Degn - produktsjef hos Fischer Group.

 

BÆREKRAFT I DET STORE BILDET

Bærekraft dekker både miljømessige, økonomiske og sosiale aspekter. Det krever helhetstenkning og et skarpt arkitektonisk fokus.

 

Konseptet for hele bygget og alle elementene – inkludert solskjerming må vurderes i detalj fra starten av, og i forhold til den samlede livssyklusen.

 

Solskjerming alene vil ikke løse de store utfordringene vi har, men alt tyder på at det er et viktig bidrag og et nødvendig skritt på veien mot en grønnere og mer energivennlig og bærekraftig bygningsmasse her hjemme.

Vil du bli kontaktet av en rådgiver?

Om du er privat eller profesjonell, vil vi alltid gjerne ta en uforpliktende prat om ditt prosjekt. Fyll ut skjemaet under og vi kommer tilbake til deg så snart som mulig. Ellers er du alltid velkommen til å ringe til oss på 2300 5150.